Hoppá, a Fidesz támogatott egy ellenzéki javaslatot

  • narancs. hu
  • 2018. november 5.

Belpol

Ritka egyetértésben sorakozott fel egy jobbikos javaslat mögé a Fidesz és az ellenzék java.

Rendhagyó dolog történt ma a parlamentben- szúrta ki az Index. A Fidesz és a KDNP benyújtóként csatlakozott egy jobbikos határozati javaslathoz, amelyet egyébként a DK-n kívül az összes ellenzéki frakció támogatott.

A váratlan nemzeti konszenzust Szávay István jobbikos képviselő határozati javaslata hozta el. Az indítvány értelmében október 16-át, az 1848-ban megtartott agyagfalvi székely nemzetgyűlés kezdőnapját a magyar-székely összetartozás napjává nyilvánítja az Országgyűlés.

Emellett az Országgyűlés "támogatja és szorgalmazza olyan megemlékezések szervezését, amelyek a magyarság és a székelység évszázados összetartozását hangsúlyozzák"; "támogatja és szorgalmazza az eseményhez kapcsolódó pályázatok meghirdetését; "támogatja és szorgalmazza az eseménnyel kapcsolatos emlékbélyegek és emlékérmék kiadását".

A javaslatot éppen október 16-án nyújtotta be Szávay István. Elsőként az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt csatlakozott hozzá benyújtóként. Majd szép sorban az MSZP-s Molnár Zsolt, illetve a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio is a nevét adta hozzá. Ma pedig a KDNP-s Szászfalvi László és a fideszes Pánczél Károly csatlakozott.

Figyelmébe ajánljuk