A Fideszt támogatta a dunakeszi lakos, aki a valóságban nem, de „hivatalosan” a Szocdemeknek is aláírt

Belpol

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az agglomerációs településen induló mikropárt nem tisztességes módszerekkel állította ki jelöltjeit. 

„Egy Fidesz aktivista csöngetett be hozzánk, neki írtam alá mindhárom ajánlást én is és a felségem is. A feleségem csak ezeket írta alá, én Budapesten egy standnál az EU-ajánlást a Kutyapártnak is. Az ügyfélkapunál az szerepelt a feleségemnél, hogy egyéni képviselőnek a Szociáldemokraták jelöltjét támogatja, a polgármesternek a Fideszét, EU-listát pedig nem támogat. Nálam egyéni képviselőnek szintén a Szociáldemokraták jelöltje szerepelt, polgármesternek szintén a Fideszé, EU-listánál meg a Kutyapárt” – írta egy lapunknak név nélkül nyilatkozó dunakeszi lakos. 

A héten írtuk meg, hogy a gödi ellenzéki összefogást szétverő képviselők Dunakeszin a Szociáldemokraták Pártja (Szocdemek) színeiben indulnak a választáson, mellyel megosztják a baloldali szavazókat, ezzel rontják az amúgy is több csapatban induló ellenzék esélyeit. 

A Szocdemekkel azért kezdtünk el foglalkozni, mert egy dunakeszi Facebook-csoportban arról beszéltek, hogy ellenőrizték az ügyfélkapun, kit ajánlottak a választásokat megelőzően, és ugyan nem írtak alá a pártnak, hivatalosan mégis ezt jelzi a rendszer. Az ügyben feljelentés is született, a rendőrség eljárást indított. Szerettük volna megszólítani az érintett lakosokat, de nem reagáltak megkeresésünkre. Egyikük Facebook-oldala alapján arra következtettünk, hogy kormánypárti szimpatizáns lehet, ezért megkérdeztük Dióssi Csaba polgármestert: előfordulhatott-e, hogy a Szocdemek lemásolta a Fidesz ajánlóíveit? 

„Nem fordulhatott elő, hogy a Szociáldemokraták Pártja a Fidesz ajánlóíveiről másolhatott ajánlásokat. Ez már csak azért sem lehetséges, mert a Fidesz jelöltjei április 29-én leadták az összes ajánlóívet, míg a valasztas.hu korábbi adatai alapján a Szociáldemokraták Pártja később, május 6-án vették fel az íveket” – válaszolta megkeresésünkre Dióssi Csaba.

Válaszából kiderül, hogy a Szocdemek a jelöltállítás határidejének napján vette fel az íveket, vagyis nagyon rövid időn belül kellett összegyűjteni az aláírásokat, amennyiben azt legálisan tették. Ugyanakkor a lapunknak nyilatkozó lakos a kormánypárt felé tereli a gyanút, ugyanis állítása szerint a Fidesznek írt alá, a Szocdemeknek pedig nem, ennek ellenére azt jelzi a rendszer, hogy utóbbi pártot is támogatta. 

Cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy a Szocdemek több tagjához köthető a Dunakeszi Kistérségért Egyesület, mellyel eredetileg indultak volna a választáson, de mivel a nevük nagyon hasonlított volna a Demokratikus Koalícióéra – DKe –, ezért a párt ezt sikeresen megtámadta – így jött szóba a Szociáldemokraták Pártja. 

Az egyesület évek óta több tízmillió forint támogatásból részesül, amelyet a Pest megyei önkormányzat a gödi Samsung SDI adóbevételeiből működő pályázatán oszt ki a számára. Ebből gondozzák a Térségi Tények nevű oldalt, mely az elmúlt napokban azzal kezdte támadni Tonzor Pétert, a DK polgármesterjelöltjét, hogy Heves önkormányzata 87 millió forintot bukott Tonzor befektetési tanácsai miatt. Erről egyébként a helyi közfeladatot ellátó Dunakeszi Post is beszámolt. 

A polgármesterjelölt azt írta a közösségi oldalán, hogy Dunakeszi-alsón impresszum nélkül megjelent szórólapokat terjesztettek a fenti üzenettel. „Az igazság ezzel szemben az, hogy a kérdéses önkormányzat több száz millió forint nyereséget ért el a befektetési tanácsaimnak köszönhetően. Ha a fele igaz lenne annak, ami a szórólapon van, akkor egy ellenzéki politikus már rég börtönben lenne. Jól tudjuk, hogy »bocsánat« csak a NER tagjainak jár” – írta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter bojkottot hirdetett "a propaganda minden csápja ellen"

  • narancs.hu

A Tisza Párt elnöke a közmédia épületét a Nemzeti Hazugságok Házának nevezte el az általa meghirdetett szombati tüntetésen. Az MTVA Kunigunda úti épülete előtt mondott beszédében arra buzdította a résztvevőket, vegyék nyakukba az országot: tudassák az emberekkel, mely csatornák tartoznak a propagandához, segítsenek letölteni valódi újságok appjait – mutassák meg minél többeknek a valóságot.