„Levágom a fejed!”: eldurvult a kampány Vásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2024. június 9.

Belpol

Az MMM szórólapozó jelöltjeit a fideszesek követték, Turi Csabát (MMM) Ozgyin Balázs (Fidesz) megragadta a tarkójánál fogva, szorongatta és megfenyegette. Reggel elnézést kért.

A vásárhelyi rendőrkapitányság elől jelentkezett be élő videón a vasárnapra virradó éjszakán Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármester és -jelölt a szervezet képviselőjelöltjei mellett állva.

Arról tájékoztatott, hogy egyik képviselőjelöltjük, az újvárosi körzetben induló Turi Csaba benn van a kapitányságon, épp feljelentést tesz, mert bántalmazták és életveszélyesen megfenyegették, amiről videóelvétel is készült. 

Ezen – az élő bejelentkezés közben mobiltelefonról játsszák le – az hallatszik, hogy valaki azt mondja: „nem hívok rendőrt, levágom a fejed”.

Márki-Zay arról beszélt, hogy ezután Turi Csabát tarkón ragadta és szorongatni kezdte Ozgyin Balázs, aki a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje.

Az előzmény: az MMM jelöltjei este kilincsre akasztható nyomtatványokat terítettek a városban: ahogyan öt éve is, húszezer kilincsre 600 ezer forintért készíttették el a röplapokat.

Ezeket:

 
Fotó: narancs.hu
 

Miközben ezeket terítették, azt vették észre, hogy a fideszes aktivisták követik az MMM embereit. Márki-Zay tapasztalta, hogy a kilincsre tett röplapjaik eltűntek, jó néhány helyen ő pótolta ezeket utólag. Közben a járdára is üzenetet fújtak az MMM emberei – hivatalos engedéllyel –, és egy ilyen művelet közben jelent meg Turi Csaba mellett Ozgyin Balázs.

Márki-Zay szerint a történtek a Fideszt minősítik, Turi Csaba feljelentést tett.

 

„Nem is értem bakker, mint egy dúvad, úgy szállt ki” – mondta Túri Csaba, miután kilépett a rendőrkapitányságról. Erről is készült videó:

Az újvárosi körzet fideszes jelöltje, Szél István – aki a székkutasi polgármesteri posztot hagyta ott, hogy segítsen a Fidesznek Hódmezővásárhelyen – a történteket úgy kommentálta vasárnap reggel, hogy éjjel elszabadultak az indulatok, és „két képviselőjelölt között egy provokáció miatt kialakult incidens jól mutatja, hogy hova vezet 6 év gyűlöletkeltése, Márki-Zay Péter durva, személyeskedő kampánya, mások pedofilozása, bűnözőnek nevezése”.

Szél azt írja, a Fidesz elítéli az erőszak minden formáját, és sajnálja a történteket.

A hírt a kormánypárti Promenad24.hu már ennek a nézőpontnak megfelelően tálalta: Márki-Zay a hibás a történtekért.

Vasárnap délelőtt azonban Turi Csaba arról számolt be a Facebookon, hogy Ozgyin Balázs zaklatott hangon felhívta telefonon, és elnézést kért tőle, ő pedig elfogadta a bocsánatkérést.

Megállapodtak, hogy ha minden lezajlik, megisznak egy sört. Turi azt is írja, tegnap kicsit elbizonytalanodott, hogy akkor most ki a háború, és ki a békepárti:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk