A Figyelő szerint Szijjártó Péter az Év embere

  • narancs.hu
  • 2019. január 9.

Belpol

A lap szerint a miniszter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere, az úgynevezett magyar modell pedig már a világ számára is érthetővé vált.
false

Szijjártó Pétert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelő szerkesztősége.

Mert hogy a "külgazdasági és külügyminiszter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere, a magyar modell a világ számára is érthetővé vált, ráadásul egyre többen csatlakoznak a magyar állásponthoz" – indokolja választását a lap.

A propagandaszövegnek is simán beillő bővebb magyarázat szerint "2014-ben a kinevezése előtti bizottsági meghallgatásán Szijjártó Péter azt tűzte ki célul, hogy a magyar külpolitikát az új világrendnek megfelelően megújítsa, illetve hogy a külpolitika feladatává váljon a magyar gazdasági érdekek érvényesítése. Az elért eredményeket pedig mi sem példázza jobban, hogy 2018-ban a külgazdaság területén rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra."

A Figyelő szerkesztősége negyedik alkalommal ítélte oda az Év embere díjat, amit tavaly például a szintén vitathatatlan érdemeket jegyző Matolcsy György jegybankelnök kapott meg.

A lap nem elhanyagolható módon éppen két éve lett fideszesítve. A Figyelő 2016 óta Schmidt Mária tulajdonában áll, de tavaly ősszel ez a hetilap is beolvadt a központi médiaholdingba.

Figyelmébe ajánljuk