A KDNP nyilatkozatot nyújtott be az Isztambuli Egyezmény elutasításáról

  • narancs.hu
  • 2020.05.04 11:30

Belpol

Nem kívánják "nemzeti jogunk részévé tenni a társadalmi nem fogalmát".

"Nem támogatjuk az Isztambuli Egyezmény ratifikációját egyrészt azért, mert a társadalmi nem definícióján alapuló megközelítést ír elő rendelkezéseinek átültetése során, az Országgyűlés pedig nem kívánja nemzeti jogunk részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az Isztambuli Egyezmény genderszemléletét" - többek közt ezzel indokolja azt az épp benyújtott politikai nyilatkozatot a KDNP, amelyben elutasítja az Isztambuli Egyezmény ratifikálását.

Emellett problémájuk van az Isztambuli Egyezmény bevándorlásra vonatkozó részeivel is, amely ellentétes a  szerintük "a jogellenes bevándorlással szembeni hatékony fellépést biztosító magyar jogszabályi környezettel".

A nyilatkozatban a KDNP emellett kifejti, hogy elutasítják a külső nyomásgyakorlást, amely "célja az Országgyűlésre kényszeríteni olyan döntések meghozatalát, amelyek Magyarország érdekeivel és a magyar emberek többségének akaratával ellentétesek."

A nyilatkozat felszólítja a kormányt, hogy ne tegyen további lépéseket az Isztambuli Egyezmény kötelező hatályának elismerése iránt, és az EU intézményeiben azt az álláspontot képviselje, hogy az Európai Unió se csatlakozzon az Isztambuli Egyezményhez.

Hozzáteszik, hogy a nők és a gyerekek védelme fontos persze, de Magyarország ma egyébként is kiemelt figyelmet szentel a családok, a gyermekek és a nők védelmének.

Cring-crangg: Itt a friss Narancs!

A hé meg a hó és a bicikli, mint fő ellenség. De mi minden van még a lapban? A címlapon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az interjúban szóba kerülnek álkutatók, nullkilométeres tehénpásztorok, a felelőtlen járványkezelés és az OLAF nyomozásai is. Támadások kereszttüzében áll a WHO a lassúnak tartott intézkedések és vélelmezett Kína-barátsága miatt.

Neked ajánljuk