A KDNP-s Hollik úgy beszél Sorosról, mintha az pártot alapított volna

  • narancs.hu
  • 2017. december 1.

Belpol

Pedig csak a vidéki szegénység felszámolásán dolgozik.

Tegnapi hír, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány kisebb vidéki szervezeteket kíván támogatni, amelyek főként az oktatás, az egészségügy, illetve a szegénység területén jelentkező helyi problémák megoldásán dolgoznak; legfeljebb 3 millió forintot kapnának ehhez kapcsolódó projektek. „Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban” – mondta az Abcúgnak Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője. A hatékony munka érdekében meg is egyeztek egy-egy civil szervezettel (Pécsett és Debrecenben), ahol két közösségi irodát fognak nyitni, lehetőséget adva a helyieknek arra, hogy összegyűljenek és megismerjék a civil kezdeményezéseket, konkrét segítő projekteket.

Ezt az egészet ma már úgy kommunikálta Hollik István KDNP-s képviselő, hogy Soros György ezzel nyíltan beszállt a választási küzdelembe, a milliárdos hálózata ugyanis vidéki irodákat tervez nyitni, azaz „a vidéki Magyarországon is kampányolni kezdenek azért, hogy elfogadtassák Soros György politikáját és tervét” – mondta Hollik pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus ezen kívül még reagált Soros újabb videóüzenetére, amiben főleg Orbán Viktorral való kapcsolatáról és a Fidesznek adott támogatásairól beszél. Hollik erre már csak a szokásos paneleket mondta: Soros meg akarja buktatni a magyar kormányt, mert az a hírhedt Soros-terv végrehajtását akadályozza.

Újabb videóüzenetet tett közzé Soros György

Amiben Orbán Viktorral való kapcsolatáról is beszél. A videóüzenetben a milliárdos röviden elmeséli, hogy 1989 előtt alapítványa nyújtott segítséget az akkor alakuló Fidesznek, és hogyan támogatta a szakkollégium fiatal diákjait, köztük Orbán Viktort. Soros személyes kapcsolatukról is beszél, melyből kiderül, hogy egy ideje nem találkoztak, mert „kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott, nagyon megváltozott”.

Figyelmébe ajánljuk