A kirúgott helyettes államtitkár utódja is érintett lehet a vesztegetési ügyben

  • narancs.hu
  • 2022. április 12.

Belpol

Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt 2020-ban menesztették vesztegetés miatt. Mint kiderült, utódját, Gy. A-t is ezért rúghatták ki. 

Nagy János földügyekért felelős államtitkárt 2020-ban menesztették vesztegetés gyanúja miatt, a 24.hu pedig most az írja, hogy utódját, Gy. A-t két hónap munka után ugyanezért rúgták ki.

Gy. osztályvezető volt Nagy helyettes államtitkársága idején, Nagy István agrárminiszter ajánlotta a pozícióra Nagy János elküldése után. Azonban most kiderült, hogy az ügyészség szerint Gy. és Nagy János tettestársak lehettek. Valószínűleg a Miniszeterlnökség erről már korábban tudhatott, ezért rúghatták ki két hónap után tavaly február 12-én. 

Gy. A. harmadrendű váddlotként jelent meg a Főváros Törvényszék előtt a múlt héten, a vádirat szerint egy vállalkozóval közösen trükközhettek egy tanulmányírás során: valódi verseny nélkül, Nagy János által meghatározott nyertes cég helyett az osztályvezető írta volna meg a tanulmányt, a cserébe járó tízmillió forinton pedig hárman osztoztak volna, azonban végül visszavonták a pályázatot. Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, amit Nagy János társtetteseként követett el. Gy. nem ismerte el a bűnösségét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk