A választások után egy héttel megszüntette a KESMA a City7 nevű ingyenlapját

  • narancs.hu
  • 2022. április 11.

Belpol

Egy évig jelent meg, kifejezetten olyan településeken, ahol ellenzéki polgármesterek vannak.

Országszerte megszűnt a City7, kivéve Budapest VIII. kerületét – írja a Media1, miután a Mediaworks ügyfélszolgálatánál érdeklődött arról, hogy miért nem jelent meg a legfrissebb lapszám. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA)/Mediaworks kiadónál a Media1 érdeklődésére nem indokolták a fejleményt, annyit mondtak, hogy „már nem tudjuk biztosítani a lapot”, és az ügyfélszolgálatnál is csak a lap megszűnéséről kaptak tájékoztatást a vezetőségtől.

City7 nevű ingyenes hetilapot a Mediaworks az ellenzéki vezetésű városokban terjesztette. A tartalmat – legalábbis a portál által vizsgált miskolci példány esetében – a kormánypárti kiadó regionális lapjainak a szerkesztősége biztosította, míg a központi tartalmakért Pósa Árpád felelt főszerkesztőként. A lap indulásáról a Narancs.hu számolt be elsőként még tavaly februárban.

A Média1 úgy fogalmaz „a lap finoman szólva propagandisztikus jellegű volt, már az első számban Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt hibáztatták a koronavírus-világjárvány kapcsán, valamint a Fidesz méltatták.”

Pénteken a FourFourTwo nevű focis lapot is megszüntette a Mediaworks, mindenféle indoklás nélkül. A megszűnés tényét Szöllősi György főszerkesztő közölte a lap hasábjain, valamint köszönetét fejezte ki Orbán Viktornak a lap működése kapcsán.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk