A kormány semmi kézzelfoghatót nem ajánlott a tanároknak, megkezdik a sztrájk előkészületeit

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Belpol

Annyit tudtak kiharcolni Maruzsa Zoltánnál, hogy augusztus 30-án tartanak egy újabb egyeztetést.

Üres kézzel fogadta a kormány a tanárokat a szerdai egyeztetésen – írja a Blikk. Hiába várták, a kormány nem adott érdemi ajánlatot a jövő évi béremelésre, csak üres ígéretek hangzottak el Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkártól.

A tárgyalás után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője azt mondta:

A tanévkezdésig kell megoldani a krízishelyzetet, amelyet a tömeges pályaelhagyás és a munkaerőhiány jellemez. Nagyon sok iskola nem tudja törvény szerint elkezdeni a tanévet, így nem teljesül a mindenki számára Alaptörvényben biztosított jog a minőségi oktatásra.

 

Nagy Erzsébet szerint mindössze annyit tudtak kiharcolni, hogy augusztus 30-án tartanak egy újabb egyeztetést. "Itt nem lesz normális tanévkezdés!" – figyelmeztetett és arra kérte kollégáit, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke szerint is mindenképpen folytatni fogják a munkabeszüntetéseket. Kijelentette:

a közoktatásban vészhelyzet van, amiért minden felelősség a kormányt terheli.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk