Hat természetvédő szervezet írt nyílt levelet Orbánnak a tűzifarendelet miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Belpol

A levélhez bárki csatlakozhat az aláírásával.

„A klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai mellett az erdők természetességének, ezáltal önfenntartó képességének lerontása rendkívüli felelőtlenség, miközben a tűzifaellátás biztosítása az efféle túlkapások nélkül is megoldható lenne” – mondta a WWF Magyarország programvezetője a kormány tűzifarendeletéről, aminek értelmében a legértékesebb állami erdőkben is lehetőség nyílik a tarvágásra a 444.hu szerint.

Hozzátette: „Az, hogy a miniszter engedélyével gyakorlatilag bármilyen erdő kitermelhető az erdőterv lehetőségein felül, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan, precedens nélküli korlátlan felhatalmazás. Ez a lehetőség az ország legértékesebb erdőmaradványainak fennmaradását is kérdésessé teszi.” 

Ezért

  • a WWF Magyarország,
  • a Magyar Természetvédők Szövetsége,
  • a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület,
  • a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország
  • és a Levegő Munkacsoport

közös, nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amelyben azt kérik a miniszterelnöktől, hogy vonja vissza a kormányrendeletet. A nyílt levélhez bárki csatlakozhat aláírásával.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk