A kormányszóvivő karácsonya szexuális zaklatással, politikacsinálással

  • narancs.hu
  • 2017. december 25.

Belpol

Nyilván leállt a világ, és nincsenek hírek: ezt a marhaságot osztja az MTI.

Kovács Zoltán olyan fontos interjút adott a Pesti Srácoknak, hogy annak kivonatolt változatát még az MTI is megosztotta.

Kovács az év sikereként a magyar gazdaság teljesítményét említette, az év botránya pedig szerinte az, hogy szexuális zaklatások történtek. Kiemelte, hogy erről a problémáról már évtizedekkel ezelőtt beszélni kellett volna, és ki kellett volna alakítani az egészséges mechanizmusokat.

Úgy fogalmazott: értékalapon közelebb van hozzánk az a rendszer, amellyel ezeket ki lehet védeni.

„A balliberális oldalon show-elemként kezelik a szexuális zaklatásokat és leszámolásos formát öltenek az írások. Nem vagyok biztos benne, hogy ez segít az ügynek. Az aktivista és mozgalmár álláspont nem jó ómen a probléma megoldásához” – mondta.

false

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A jobboldali sajtó “megbélyegzéséről”, a propagandistázásról szóló felvetésre Kovács így védte meg a kérdezőt:

„Ha egy kormány az üzeneteivel a sajtón keresztül el akar jutni a nyilvánosságig, az nem propaganda, hanem a politika alapvető természete.

A politikacsinálás alfája ugyanis, hogy a saját érvek, információk, üzenetek, közlendők a nyilvánosságban is megjelenjenek. Aki nem tud erről gondoskodni, az nem tud jó politikát csinálni.”

Kovács ehhez még hozzátette: „Az emberek nem hülyék. Az emberekkel a valóságról kell beszélni, és meg kell kérni őket, hogy mondják el a véleményüket. A kormány pontosan ezt teszi.”

Figyelmébe ajánljuk