A közlekedéspolitikába is beleszólna Szalay-Bobrovniczky Kristóf

  • narancs.hu
  • 2024. február 15.

Belpol

A honvédelmi miniszter új testület megalakulását kezdeményezte.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Katonai Mobilitási Munkacsoportot hozott létre – írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a hvg.hu. Ennek célja „a folyamatban lévő és tervezett közlekedés infrastruktúrát érintő fejlesztések során a honvédelmi érdekek hatékonyabb érvényesítése”, így javaslattevő, döntés-előkészítő, tanácsadó testület is alakul Czermann János, a HM stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár vezetésével, aminek a dolga lesz a stratégiák, koncepciók, tervek és joganyagokfelülvizsgálata.

A testületben helyet kap a minisztérium és a vezérkar különböző tisztségviselői, és mindig meg kell hívni többek között az Építési és Közlekedési Minisztérium vasútépítésért, közlekedésstratégiáért, illetve útépítésekért felelős helyettes államtitkárát, valamint a MÁV és a Magyar Közút illetékeseit – írja a lap. Évente legalább kétszer üléseznek majd.

Kérdés, hogy Lázár János közlekedési miniszter mennyire engedi majd, hogy kívülről beleszóljanak a tárca ügyeibe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk