A magyarok közel harmada szerint azért lesz valaki homoszexuális, mert tartalmi befolyásolás éri

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 9.

Belpol

A Publicus felmérése szerint a fideszesek 55 százaléka hiszi el, hogy Orbán Viktor népszavazása a gyerekekről szól.

A magyarok csaknem harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen jellegű tartalommal találkozik – derült ki a Publicus közvélemény-kutatásából, amit a Népszava ismertetett. A lap cikke szerint a válaszadók 42 százaléka szerint létező veszély, hogy az óvodákban és az iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak az LMBTQ szervezetek.

A július végén készített kutatás szerint Orbán Viktor "gyermekvédelminek" nevezett népszavazási kezdeményezéséről a fideszesek 55 százaléka azt gondolja, hogy valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzékiek 87 százaléka szerint ez csak politikai akció, a kampány része.

A kormány népszavazásán való részvételi szándék meglehetősen ellentétes, a fideszesek 78, ellenzékiek 27 százaléka venne részt rajta.

A kutatás során Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezésére is rákérdeztek. A válaszadók 58 százaléka ellenzi a Fudan beruházást, 77 százalék mondana nemet az autópályák üzemeltetésének magánkézbe adására, az álláskeresési járadék idejének emelését 71, míg az Európai Ügyészséghez csatlakozást 58 százalék támogatja, 82 százalék pedig egyetért abban, hogy ingyen antigéntesztelést kellene biztosítani a 60 év felettieknek.

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk