A MÁV és a minisztérium is kiakadt, olyan rossz munkát végzett Mészáros Lőrinc cége

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Belpol

Kihagyták a vasat a vasbetonból. 

A Szabad Európa két birtokába jutott levél alapján arról ír, hogy több helyen is kihagyták a vasat a vasbetonból a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó R-KORD Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztési során, máshol pedig balesetveszélyes körülmények, veszélyes hulladék maradt az építkezés során. 

A MÁV összesen 19 pontban sorolt fel műszaki és minőségi kifogásokat a céggel szemben, és az Építési és Közlekedési Minisztérium is felhívta a figyelmét a hiányosságok pótlására.  

„Kérem a Tisztelt Vállalkozót, hogy a mellékelt üzemeltetői levélben felsoroltak – a levél kézhezvételétől számítottan, de legfeljebb tíz napon belül – vizsgálatát kezdje meg, és minden hiányosságot pótoljon, javítson” – olvasható a minisztérium levelében, melyet az R-KORD Kft., valamint a konzorciumi partner I-Cell Mobilsoft Zrt. vezetőinek küldtek el. 

A lap szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó R-Kord Kft. korábban konzorciumban 58,8 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el vasúti beruházásra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.