Nyolcezer ápoló és asszisztens maradt ki a bérrendezésből

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Belpol

Az érintettek egyenpólóban tiltakoznak az alacsony fizetésük miatt. 

Kimaradnak az egészségügyi bérrendezésből az alapellátást végző fogorvosok és háziorvosok szerint a szakasszisztenseik – írja a Népszava

„Természetesen érdeklődtünk az alapellátás kollegiális vezetőinél is, hogy mi történhetett, tőlük azt hallottuk, hogy szóban van ígéret az e területre vonatkozó béremelésre is. Ez azonban még nem jogforrás” – nyilatkozta a lapnak Dúl Zoltán szombathelyi fogorvos. 

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerdán sajtótájékoztatót tartott, melyről a Facebook-oldalán posztolt. A kommentszekcióban látható, hogy többen felháborodtak, ugyanis az alapellátásban dolgozó szakasszisztensek kimaradtak a bérrendezésből. A döntés miatt egyre több ápoló egyenpólóban tiltakozik az alacsony fizetése miatt. 

Takács korábban azt mondta, az ápolók bére 2020 januárjában nőtt legutóbb, a mostani emeléssel 2010-hez képest a bruttó alapbérük átlagosan a négyszeresére emelkedik. A tervek szerint a béremelés jövő márciusban „egy nagyobb lépéssel” folytatódik. Az alapbéremelés az ápolók és az egészégügy nem gyógyító (gazdasági, műszaki stb.) területein dolgozókat érint. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk