A Mazsihisz elnöke költői kérdést intézett Kósa Lajoshoz: Valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben deportálták a zsidókat?

  • narancs.hu
  • 2019. december 1.

Belpol

És hogy a maradék ott élőkkel nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni egy választást?

Heisler András, a Mazsihisz elnöke három általa megválaszolatlannak tekintett kérdést tett fel Kósa Lajos a Fidelitas tisztújító kongresszusán tett antiszemita kijelentése okán.

Ezek úgy hangzanak:

Kósa Lajos valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat?

Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat?

Vagy egész egyszerűen a meghirdetett „zéró tolerancia” került elég látványosan felmondásra?

Kósa antiszemita kijelentését még a Fidesz-barát Köves Slomó is visszautasította, persze, a maga módján.

Még Köves Slomó is kiakadt Kósa Lajos a Fidelitas kongresszusán tett antiszemita kijelentésén

Visszautasítja, hogy a magyar politikai közélet erkölcstelenségének terhét bárki is a zsidóságra terhelje át. De azért mentegeti Kósát, nyilván csak elragadtatta magát a belpolitikai harc hevületében. Mint ismert, Kósa Lajos a Fidelitas tisztújító kongresszusán azt találta mondani, hogy "zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe".

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.