A norvég kormány megpróbálja valahogy támogatni a magyar civileket

  • narancs.hu
  • 2021.07.25 11:05

Belpol

Annak ellenére, hogy határidőig nem sikerült megállapodni a magyar kormánnyal a Norvég Alap pénzeinek elosztásáról.

Ha "a kormány nem tudja elfogadni azokat az alapelveket, amelyekben a tizennégy másik kedvezményezett országgal egyetértünk, akkor meg kell húznunk a határt" – kommentálta a Politicónak Ine Eriksen Søreide norvég külügyminiszter a hírt, hogy határidőig nem sikerült megállapodniuk a magyar kormánnyal a Norvég Alap pénzeinek elosztásáról.

A miniszter úgy fogalmazott, elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar kormány áthágja a nagyon szigorú szabályozást, de „ha a kormány nem tudja elfogadni azokat az alapelveket, amelyekben a 14 másik kedvezményezett országgal egyetértünk, akkor meg kell húznunk a határt”.

A magyar kormány a döntésével lényegében 77 milliárd forintnyi támogatásról mondott le. Gulyás Gergely a Kormányinfón még azt is megjegyezte, hogy márpedig az járna az országnak. Søreide erre válaszul közölte, hogy felajánlásuk önkéntes.

A norvég külügyminiszter egyben megjegyezte, mivel a magyar civil szervezeteknek szükségük van erre a pénzre, "meg kell próbálnunk más utakat keresni, hogy támogassuk őket".

(hvg.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk