A nyíregyházi kórház több osztályának orvosa sem fogadja el az új munkaszerződést

  • narancs.hu
  • 2021.02.23 20:40

Belpol

Ha minden így marad, igen nagy baj lesz a megyében.

"Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit, továbbá nem biztosítják akárcsak a jelenlegi jogviszony által garantált foglalkoztatási körülményeket és jogokat, mellyel munkáltató alapjaiban veszélyezteti az ellátás biztonságát" - áll abban a levélben, amelyet a Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai küldtek az intézmény főigazgatójának. A levelet Kunetz Zsombor hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán.

A levél szerint a nyíregyházi orvosok "a felkínált szerződés tartalmi elemeivel, a díjazás mértékével és a munkaidő szervezésének módjával" nem értenek egyet. Ezért kérik a főigazgatót, hogy egyeztessenek a munakszerződések módosításáról, mert ilyen formában a szerződést nem írják alá és akkor március 1-vel "a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei traumatológiai ellátás megszűnik."

Később kiderült, szintén Kunetz Zsombor megosztása nyomán, hogy a traumatológiai osztály orvosai mellett ugyanígy tiltakoznak a nyíregyházi kórház szülészeti-nőgyógyászati, urológiai és sebészeti ellátásában dolgozó orvosok is.

Korábban megírtuk, hogy a Debreceni Egyetem klinikáján a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói is egy levélben közölték a főigazgatójukkal: jelenlegi formájában nem hajlandók aláírni új szerződésüket és azonnali egyeztetést kértek, különben „március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás”. Órákkal később a Debreceni Egyetem sajtóirodája arról tájékoztatta a Telexet, hogy "rendezte a vitás kérdéseket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival. Ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka március 1-től is zavartalanul folytatódjon."

 

 

Neked ajánljuk