Zavartalanul folytatódhat március 1-től a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás

  • narancs.hu
  • 2021.02.23 17:50

Belpol

Megegyezett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a szakorvosokkal.

Rendezte a vitás kérdéseket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival. Ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka március 1-től is zavartalanul folytatódjon – közölte a Telex kérdésére a Debreceni Egyetem sajtóirodája. A megállapodás részleteit azonban az egyetem nem közölte.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a Telex nyomán, a Debreceni Egyetem klinikáján a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói egy levélben közölték: jelenlegi formájában nem hajlandók aláírni új szerződésüket és azonnali egyeztetést kértek, különben „március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás”.

Az orvosok azt kifogásolták, hogy megkapták és elolvasták ugyan a munkaszerződés tervezetét, de az nem tartalmazza a Magyar Traumatológus Társaság ajánlásának figyelembevételével a traumatológusoknak korábban járó fix díjból származó juttatást.

Az orvosok másik kifogása az volt, hogy a munkaszerződés tervezete „rögzíti az önként vállalt többletmunkáért járó díjazást az országos kórházi főigazgató utasításának megfelelően, ezzel szakmánk nem tud egyetérteni”.

 

Neked ajánljuk

Öt és feles  

  • Sajó László

Ameddig lehetett (amikor már nem lehetett volna, akkor is), mehettek szurkolók a meccsekre, Magyarországon, hol is másutt.

Az otthonosság érzése

  • Bojtár B. Endre
A következőkben érdekes kordokumentumot teszünk közzé, mely a baráti Lengyelország politikai mindennapjainak színes, fordulatos világába enged betekintést.

„Nincs menekülési útvonal”

  • Sirbik Attila

Az absztrakt festészet kereteit folyamatosan új anyagok, technikák és formák alkalmazásával igyekszik tágítani. A legújabb kiállításán két sorozatát mutatja be, amelyek bár két külön világot jelenítenek meg, a forrásuk mégis közös.

V. Sziszifusz

Ha éppen nem a Bánk bánról vagy a Borisz Godunovról van szó, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az operák már rég készen vannak, s hogy ilyesformán egy adott mű színre állításakor már csupán a hogyan lehet a kérdés, és nem a mit.

Három piros ajtó

  • Sándor Panka

A Brenner József néven született Csáth Géza rendkívül szerteágazó tehetsége már egészen fiatal korában megmutatkozott, az írás mellett festett, hegedült és zenét is szerzett.

Az Úr hangja

Az Úr hangja az Sinkovits Imre vagy Bessenyei Ferenc, gondoljuk, s emlékeink nyomán már hallani is véljük a dörgedelmes orgánumot, amely persze még véletlenül sem emelkedik kontratenori magasságokba.

Mint nyaktiló

  • Toroczkay András

Ha gondolunk egyet, és beírjuk a keresőbe az idő szót, alig pár perc múlva már okos emberekhez, ún. tudósokhoz jutunk, akik azt állítják, hogy idő mint olyan, egyszerűen nem létezik. Soha nem is volt. Se múlt idő, se jelen (s hogy jövő nincs, azt meg legkésőbb a Sex Pistols óta tudjuk), az idő csak félreértés, érzéki csalódás.