Zavartalanul folytatódhat március 1-től a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás

  • narancs.hu
  • 2021. február 23.

Belpol

Megegyezett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a szakorvosokkal.

Rendezte a vitás kérdéseket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetése a traumatológiai és kézsebészeti osztály szakorvosaival. Ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka március 1-től is zavartalanul folytatódjon – közölte a Telex kérdésére a Debreceni Egyetem sajtóirodája. A megállapodás részleteit azonban az egyetem nem közölte.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a Telex nyomán, a Debreceni Egyetem klinikáján a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói egy levélben közölték: jelenlegi formájában nem hajlandók aláírni új szerződésüket és azonnali egyeztetést kértek, különben „március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás”.

Az orvosok azt kifogásolták, hogy megkapták és elolvasták ugyan a munkaszerződés tervezetét, de az nem tartalmazza a Magyar Traumatológus Társaság ajánlásának figyelembevételével a traumatológusoknak korábban járó fix díjból származó juttatást.

Az orvosok másik kifogása az volt, hogy a munkaszerződés tervezete „rögzíti az önként vállalt többletmunkáért járó díjazást az országos kórházi főigazgató utasításának megfelelően, ezzel szakmánk nem tud egyetérteni”.

 

Figyelmébe ajánljuk