A Párbeszéd növelné az apaszabadság időtartamát

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 19.

Belpol

Erről törvényjavaslatot nyújtanak be.

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be az apaszabadság időtartamának emeléséről – közölte Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón.

A politikus szerint sokan gondolják úgy, hogy az apáknak járó ötnapos, ikrek esetében hétnapos pótszabadságot meg kell duplázni.

Felidézte: az Európai Parlament három éve hozott egy erről szóló irányelvet, és minden tagállamnak, köztük Magyarországnak idén augusztusig kell átültetnie ezt a jogrendjébe.

Tordai Bence azt mondta: az "állítólag családbarát kormány" eddig nem jeleskedett abban, hogy az Országgyűlés elé hozza a törvényjavaslatot, ezért a Párbeszéd benyújtja az "apanapok" megduplázásáról szóló előterjeszést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk