A PDSZ Káslert kéri, tegye lehetővé, hogy a járvány miatt otthon tartott gyerekeknek igazolják a hiányzását

  • narancs.hu
  • 2021. november 30.

Belpol

Nyílt levelet írtak a miniszternek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra kéri Kásler Miklóst, hogy értékelje újra a szeptemberi kijelentését, miszerint önmagában a pandémia nem indoka a tanulók iskolai mulasztásának.

Kásler ezt egy intzményvezetőknek írt levelében jelentette ki, a PDSZ azonban felhívja a figyelmét arra, hogy járványügyi adatok, a gyermekek, tanulók tömeges megfertőződése, a járványügyi intézkedések elmaradása súlyosan veszélyezteti számos intézményben a gyermekek, tanulók és hozzátartozóik egészségét.

"Az iskolákban tünetmenetesen megfertőződött gyermekek hazaviszik a vírust családjaikba" - hangsúlyozzák.

A PDSZ arra hivatkozik, hogy Maruzsa Zoltán tavasszal felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulók hiányzásának igazolása mindig is az intézményvezetők hatásköre volt és az is maradt.

Ezért kérik Káslert, hogy a szeptemberi levelében foglaltakat vonja vissza, és jelentse ki újból, ahogy azt 2021 elején is megtette, hogy  az intézményvezetők igazolják a gyermek, tanuló mulasztását és biztosítsák a tanagyagban való haladást, amennyiben a szülő a járványhelyzet miatt szeretné gyermekét otthon tartani.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk