Karácsony bejelentette, nem vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot

  • narancs.hu
  • 2021. november 30.

Belpol

Szerinte a kormány elengedte a Fudán-történetet.

Karácsony Gergely hétfő este az ATV-nek beszélt annak aprópóján, hogy a nap folyamán aláírta a BKK állami támogatásáról szóló szerződést, és ennek értelmében a 12 milliárd forint délután meg is érkezett a főváros számlájára. 

Nemcsak a tömegközlekedés, hanem az egészségügy támogatása is befutott Budapesthez, ám ez is késve, tájékoztatott Karácsony. Ugyanis az Egészséges Budapest Program keretében 2020-2024 között 50 milliárd forintnyi támogatást ígért a budapesti kerületeknek a kormány, ebből 10 milliárd forint jár a fővárosi kerületeknek. Az összeg szintén megérkezett a fővároshoz, ezt egyből tovább is adták a szolgáltatóknak - mondta a főpolgármester, hozzátéve:

„Ha ebben a két ügyben mi nem balhézunk és demonstrálunk, ezek a pénzek nem jönnek meg. Úgy látszik, nekünk ezt kell csinálnunk”.

Karácsony többek közt arról is beszélt, hogy már nem tartja szükségesnek a 2023-as atlétikai világbajnokság megvétózását, mivel a főváros megkapta az egészségügy fejlesztésére szánt támogatást, és nem történt meg a Fudan egyetemet működtető alapítvány részére a vagyonátruházás. Karácsony szerint a kormány elengedte a Fudán-történetet.

Karácsony a buszsávos-ügyről is beszélt. Ennek kapcsán azt mondta, szerinte nem újságírók, hanem „annál professzionálisabb tűnő emberek” figyelik, ugyanis gyanúsnak tartja, hogy épp akkor sikerül levideózni, amikor lekanyarodás előtt 100 métert halad a sofőrje a buszsávban.

Városháza-ügy kapcsán elmondta, nem igaz, hogy Bajnai Gordont ne hallgathatná meg a vizsgálóbizottság, arra viszont nem tud válaszolni, Bajanai elmegy-e. Hozzátette viszont:

„Ebben az a kérdés, hogy a magyar politika egy új szakaszához érünk, amikor a házelnök, egykori titkosszolgálati miniszter arra buzdítja a nemzetbiztonsági szolgálatot, hogy az ellenzék ellen dolgozzanak, és az egyik pártelnök le van fotózva, hogy kijön egy kolléganője ajtaján, a másik főpolgármester, ha megy 100 métert a buszsávban, akkor le van videózva. Embereket pedig kamutárgyalásra hívnak orosz üzleti befektetők.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?