Az ukránok bekérették a magyar nagykövetet Orbán sálja miatt

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

A kormányfő Dzsudzsák Balázzsal fotózkodott az említett "revizionista" szurkolói kellékben.

Elfogadhatatlannak és a jelen valóságával homlokegyenest ellentétben állónak tartja Románia Orbán Viktor gesztusát, vagyis hogy a miniszterelnök egy Nagy-Magyarország sziluettjével hímzett szurkolói sálat viselt, amikor vasárnap este búcsúmeccse után találkozott a 109-szeres magyar válogatott balszélsővel, Dzsudzsák Balázzsal – ezt írta a bukaresti külügyi tárca egy hétfő este kiadott közleményben.

A Népszava által szemlézett reakció amiatt történt, hogy Orbán Viktor hétfőn a Facebook-oldalán közzétett videóben egy nagy-magyarországos szurkolói sálban találkozott Dzsudzsák Balázzsal. 

A közlemény szerint ez „revizionista megnyilvánulás”, és "ellentétben áll azzal a nyíltsággal, amelyet a kétoldalú párbeszéd újraindításakor tapasztaltak Bogdan Aurescu közelmúltbeli budapesti tárgyalásai alatt a magyar kollégájával, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, illetve magával Orbán Viktorral".

Az ügyben a román külügyminisztérium a bukaresti magyar nagykövetnek is jelezte, hogy nagyon is nehezményezik a gesztust.

Mindemellett nemcsak Romániában keltett feltűnést Orbán sálja. A hvg.hu emlékeztet, hogy Daniel Freund német politikus is felszólalt ellene, ma pedig

az ukrán külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet.

Oleg Nikolenko az ukrán külügyminisztérium szóvivője Facebook oldalán azt írta: "A revizionizmus eszméinek magyarországi népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlődéséhez, és nem felel meg az európai politika elveinek".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk