A Ryanair hírlevélben kéri az utasait, írjanak Nagy Mártonnak

  • narancs.hu
  • 2022. június 23.

Belpol

"Mi, magyarok és a családjaink most kénytelenek vagyunk ezt az indokolatlan extraprofitadót kifizetni az ön kapzsisága és hülyesége miatt" - fogalmazta meg a cég segítségként a formalevélben.

Újabb lendületet vett a Ryanair és Nagy Márton csörtéje, ugyanis a légitársaság hírlevélben szólítja fel az utasait, hogy küldjenek levelet a miniszernek.

A cég levelében úgy fogalmaz, hogy a magyar kormány  alaptalan és indokolatlan extraprofitadót vetett ki a rekordveszteséget szenvedő légitársaságokra, ezért szükségük van a utasaik támogatására, hogy ezt "az idióta és igazságtalan adót" eltöröljék.

A levélben kifejtik, hogy Nagy Márton hamisan állítja, hogy a légitársaságok nyereségesek, ugyanis a Ryanair és a Wizz Air is rekordveszteségekről számol be a Covid és az Ukrajnában zajló háború miatt. A levél szerint Nagy valótlanul állította, hogy külföldön hasonló extraprofit adót már fizetnek a légitársaságok, és azt is, hogy ezt a cégek nem fogják áthárítani utasaikra. A Ryanair szerint ugyanis egy veszteséges ágazatban nem tehetnek mást, és  saját áraik extraprofit adó miatti emelését pedig törvényileg nem akadályozhatják meg, hiyzen az árképzés szabad.

Ezért arra kérik az utasokat, szólaljanak fel az "idióta adó" ellen, és írjanak levelet közvetlenül a miniszternek. Ehhez csak az "Email minister" gombra kell kattintani, és már meg is jelenik egy angol nyelvű formalevél, amelynek címzettje  kommunikacio [at] mk [dot] gov [dot] hu, tehát a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

 

 

 

Az utasok által elküldhető levél megszólítottja Nagy Márton, és kifejti: 

"Azért írok Önnek e-mailt, hogy jelezzem, ellenzem a Magyarországról működő, veszteséges utasszállító légitársaságokra kivetett új extraprofit adót."

A levél úgy folytatódik:

"Mi, a magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk megfizetni ezt az indokolatlan extraprofitadót az Önök kapzsisága és hülyesége miatt. Önök csak annyit tesznek, hogy növelik a légi közlekedés költségeit a magyar utasok, a családjaink és az ide látogatók számára."

A levélben kiemelik, hogy az kormány hamis állításaival ellentétben egyetlen más uniós ország sem vetett ki ilyen adót a veszteséges légitársaságokra, és követelik Nagytól, hogy haladéktalanul törölje el ezt az indokolatlan adót, ami nemcsak növeli a magyar utasok és családjaik légi utazásának költségeit, hanem árt Magyarország megítélésének és hírnevének az Európai Unióban.

Hozzáteszik: "Mindenképpen emeljék meg a az extraprofitadót az olaj- és gázipar által jelentett rekordnyereségre, de töröljék el ezt az adót a légitársaságok és utasaik esetében".

"Gazdaságfejlesztési miniszterként Önnek a Magyarországra való légi közlekedés költségeit kellene csökkentenie, nem pedig megadóztatnia" - zárják a levelet.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk