A szállodák negyede bezárhat télre

  • narancs.hu
  • 2022. október 16.

Belpol

Sok vendéglátós munka nélkül maradhat.

A szállodák negyede zárhat be télre az elszálló energiaárak miatt - legalábbis ezzel számol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az ATV Híradója szerint.

A bezárások miatt ráadásul sokan maradhatnak munka nélkül a téli hónapokban, erről beszélt Flesch Tamás, a Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke. A szervezetben jelenleg úgy látják, hogy a vidéki szállodák veszélyeztetettebbek, főleg a nagy, wellness részleggel rendelkezők, illetve azok, amelyek energia rendszere teljesen elavult.

A Napi.hu hozzáteszi, hogy a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a hazai hotelek három fő költségelemének mindegyike - a bér, a rezsi és az élelmiszer-alapanyagok - is óriási ütemben drágultak. Például az energiakiadások korábban a városi szállodáknál a teljes bevétel 4-5 százalékát, a gyógy- és wellnessszállodáknál 12-13 százalékát tették ki. Ez a háború kezdete óta a városi hoteleknél 13-14 százalékra, a gyógy- és wellness hoteleknél 18-19 százalékra emelkedett, és az elkövetkező időszakban további emelkedés sem elképzelhetetlen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk