A Szerencsejáték Zrt. is feltűnt a CÖF támogatói között

  • narancs.hu
  • 2019. március 22.

Belpol

Szerencsés támogatás.

Az Átlátszó kért adatigénylést arra vonatkozóan, miért is tűntek fel márciustól a CÖF rendezvényeinek meghívóin a Szerencsejáték Zrt. logói. Cikkük szerint a az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. 70 millió forint értékű szponzorálási szerződést kötött a CÖF mögött álló alapítvánnyal.

Az Átlátszó adatigényléssel fordult az állami céghez, amelyre nem kapott választ, ám közben Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. honlapjára felkerültek a támogatásokat ismertető listák. Ennek alapján a logó feltűnése mögött az lehet, hogy 2018. november 28-án 70 millió forint értékű szponzorálási szerződést kötött a CÖF alapítványával, a CÖKA-val.

Az Átlátszó újabb közadatigényléssel fordult a céghez, hogy megtudják mire és miért kapta a pénzt a kormány kedvencének és aktív támogatójának tartott szervezet.

A cikk szerzői emlékeztetnek arra is, hogy nem a Szerencsejáték Zrt. az egyetlen állami tulajdonú óriásvállalat, amely támogatta a békemeneteket szervező "álcivil" szervezetet: az MVM több mint 500 millió forintot szánt erre.

Neked ajánljuk