A szülők sem elégedettek az állami tankönyvekkel: 3900-an tiltakoznak

  • narancs.hu
  • 2019. február 22.

Belpol

Videóüzenet arról, hogy aki tud, jobb könyvet vegyen, mint az állami.

Az állami tankönyvek minőségével elégedetlenek a szülők, ezért tiltakozik egy január óta tartó akcióban a Szülői Hang nevű szervezet. A tiltakozáshoz már 3900 szülő csatlakozott, erről az RTL Híradó számolt be.

A videók a szülők figyelmét hivatottak felhívni arra, hogy a magánkiadók könyveinek nagy részét már nem választhatják a gyerkeknek a jövő tanévtől. Ezért ha a szülők tehetik, vegyék meg mégis a jobb tankönyveket a gyerekenek.

Míg korábban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának arról beszélt, hogy  az állami könyvek jobbak és modernebbek, és ezt egyre több tanár elismeri, addig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a tanárok többsége nem elégedettek ezekkel könyvekkel.

A minisztérium most a szülői tiltakozására azt regálta a csatornának, hogy "1,5 tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím".

Megszállók és partizánok

Öt éve próbálkozik kitartóan az Orbán-kormány, mégsem tudja teljesen kiszorítani a magánkézben lévő kiadókat a tankönyvpiacról. Sok szülő az állami tankönyvellátás megkerülésével jut el a magánkiadókhoz.

Figyelmébe ajánljuk