A teherfuvarozók nem értik, nekik miért nem jár a kedvezményes üzemanyagár, ha a taxisoknak igen

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Felhívták arra is a figyelmet, hogy a gázolajár ugrásszerű emelkedése értelemszerűen beépül a szállított termék árába is.

A Napi.hu beszámolója szerint levélben fordult a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) a kormányhoz, hogy megtudják, a fuvarozók miért nem részesülhetnek a taxisokéhoz hasonló üzemanyagár-kedvezményben.

A levélben felhívták Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter figyelmét arra, hogy a közúti fuvarozásban is meghatározó vállalkozói költségelem az aktuális üzemanyagár. A gázolaj a mintegy 15 ezer hazai közúti árufuvarozó és autóbuszos személyszállító magánvállalkozás számára is az egyetlen, és elengedhetetlen energiaforrás. Figyelmeztetnek továbbá arra is, hogy  a gázolajár ugrásszerű emelkedése értelemszerűen beépül a szállított termék árába is, így gyártói és fogyasztói, lakossági oldalon is negatív hatásként jelenik meg.

Az NiT és az MKFE nem vitatja el a taxisok kedvezményének fenntartását, azt azonban nem értik, hogy a kormány miért tesz különbséget a két, megközelítően azonos költségszerkezetű szállítási tevékenység között, és miért csak a taxisok esetében marad érvényben a 480 forintos ársapka.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk