Reagáltak a taxisok arra, hogy nekik miért jár a kedvezményes üzemanyag

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Szerintük sokan kénytelenek taxizni.

Miután a  Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) levélben fordultak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudják, a taxisokhoz hasonlóan rájuk miért nem vonatkozik a jövőben a kedvezményes üzemanyagár, az ügyre reagált Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke is.

Metál Zoltán a 444-nek azt nyilatkozta: azt hogy a taxisokra továbbra is a hatósági üzemanyagár vonatkozik, szerinte az indokolja, hogy ha nekik is többet kéne fizetniük, akkor előbb-utóbb tarifát kéne emelniük:

„Mivel sokan saját gépjármű hiányában kénytelenek a taxiszolgáltatást igénybe venni, ezért számukra komoly terhet jelentene a tarifa ismételt emelése. Véleményem szerint a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálja.”

Metál a katás taxiskivételre is reagált a lapnak: „A személyszállítási törvény értelmében fuvarvállalási kötelezettsége van a taxisnak, ha az utas amúgy megfelel az egyéb utazási feltételeknek. Ennek értelmében a szolgáltatás befejezése után, a számlakibocsátás pillanatában már nehéz azokat a feltételeket utólag tisztázni, hogy cégnek vagy magánszemélynek kell a számlát kiállítani” – mondta.

A fuvarozók a kormányhoz intézett levelükben azt írják, nem értik, hogy a kormány miért tesz különbséget a két, megközelítően azonos költségszerkezetű szállítási tevékenység között, és miért csak a taxisok esetében marad érvényben a 480 forintos ársapka.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk