Orbán nem szabadságra ment, konferenciára utazik Amerikába

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Havasi Bertalan szerint "egy álhír", hogy a miniszterelnök szabadságra ment. A valóságban az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának megnyitóján fog beszélni.

„A miniszterelnök nem ment szabadságra. Ez egy álhír. Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC megnyitóján. Ebben semmilyen változás nem történt” – közölte az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke még július közepén jelentette be, hogy augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A bejelentéskor ugyan még nem szerepelt a rendezvény felszólalói között, de ma már ott van Orbán neve is a listán.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; és a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát. Európában elsőként Magyarországon rendezték meg, idén májusban. A CPAC Hungaryn Orbán Viktor is mondott beszédet.

A szervező Alapjogokért Központ a budapesti rendezvényen nagyon szerette volna vendégül látni Donald Trumpot, de nem jött el, azonban küldött egy videót helyette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk