A TEK is keresi az eltűnt ötéves kisfiút

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

Egy helikoptert is bevetnek, hogy megtalálják. A kisfiú autista, ami nehezíti a keresését. 

Több százan keresik az ötéves Tolna megyében eltűnt kisfiút, írtuk meg pár órával ezelőtt. A Telex megkereste a Tolna Vármegyei Rendőrfőkapitányságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy hétfő este óta folyamatos az „élőláncos keresés”, az ország számos pontjáról érkeznek civilek és mentőalakulatok. 

A tolnai és szekszárdi rendőrség és a polgárőrség mellett kedd reggel óta már a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is részt vesznek a keresésben, és egy rendőrségi helikoptert is bevetnek, hogy a kisfiú nyomára bukkanjanak. Komlósiné Kiss Anett sajtószóvivő a Telexnek azt mondta, egyelőre nem jutottak eredményre, de nagyon remélik, hogy még a mai napon megtalálják a kisfiút.

 
Fotó: Police.hu
 

A teol.hu hétfő este azt írta, nem megerősített információik szerint a környező lakóházak biztonsági kamerái rögzítették a kisfiút a lakóhelyétől nem messze – ezt Telexnek nem erősítette meg a rendőrség. Ugyanakkor a kisfiú szülei azt mondták, úgy juthatott ki az udvarról, hogy a nagyon erős szélben kinyílt a kertkapu. 

Tolna város polgármestere, Appelshoffer Ágnes a teol.hu-nak azt mondta, mindenkinek össze kell fognia, hogy megtalálják a kisfiút, aki autista, ami nehezíti a keresést, „hiszen ő nem fog senkihez magától odamenni segítséget kérni”.

A polgármester kedden elrendelte, hogy a város riasztórendszerén keresztül (ezen keresztül szokott történni a szirénapróba is) hangozzon el a rendőrség felhívása, hogy azokhoz is eljusson az eltűnés híre, akik nem használják az internetet. Appelshoffer az önkormányzati hivatal dolgozóit is arra kéri, hogy ha a munkájuk engedik, ők is vegyenek részt a keresésben, számolt be a Telex. 

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a képen látható fiú jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél, hívja a 0674/501-106-os számot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk