Gyurcsány bejelentette a DK EP-listájának első három helyét

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

Az első helyeken Dobrev Klára, Molnár Csaba és Vadai Ágnes fognak állni.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában számolt be arról, hogy pártja listáján a 2024-es európai parlamenti választásokon az első helyeken Dobrev Klára, Molnár Csaba és Vadai Ágnes szerepel majd. 

Dobrev és Molnár neve nem meglepő, hiszen korábban is az elsők között voltak, Vadai Ágnes azonban eddig még nem szerepelt befutó helyen a párt európai parlamenti listáján. A pártelnök erről elmondta, hogy Vadai Ágnes régóta szeretett volna már Brüsszelbe menni, és erre most lehetősége lesz. A negyedik helytől viszont nyitott a lista, semmilyen döntés és elköteleződés nincs ezzel kapcsolatban. A DK elnöke úgy gondolja, 2024-ben a 2019-es négynél több EP-képviselője lesz a pártnak.

Gyurcsány a bejelentést arra a kérdésre adta válaszul, miszerint „lesz-e megállapodás a DK és az MSZP-ből távozott Ujhelyi István, illetve az általa vezetett Esély Mozgalom között a 2024-es EP-választás előtt”. A DK elnöke azt is elmondta: Ujhelyi Istvánt is tájékoztatta arról, hogy Dobrev és Molnár Csaba előterjesztésén fog múlni, hogyan fog kinézni a Demokratikus Koalíció EP-listája.

Vadai Ágnes a DK alapító tagja, korábban a párt alelnöke is volt. 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is listáról jutott be az Országgyűlésbe, 2022-től Dobrev Klára Árnyékkormányában a honvédelmi árnyékminiszter posztot tölti be. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk