A Telekom "kedves levélben" kérte Baranyi Krisztinát, hogy ne használjon magentát

  • narancs.hu
  • 2019. október 1.

Belpol

A levelet Baranyi hozta nyilvánosságra Facebookon.

A Telekom levélben fordult Baranyi Krisztinához, a IX. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjéhez. A vállalat kommunikációs igazgatója figyelemre méltóan álnaiv stílusban próbálta elérni, hogy Baranyi változtassa meg a hirdetéseiben használt színt. A levelet Baranyi hozta nyilvánosságra Facebookon.

Így ír a Telekom kommunikációs igazgatója, Kutas István.

"Mi a Telekomnál szeretjük a magenta színt, ezzel különböztetjük meg magunkat a versenytársainktól. Van magenta pólónk, cipőnk és minden reklámunk és boltunk magentában úszik. Örülünk, hogy Önnek is tetszik ez a szín, de szerintünk sok kedves ügyfelünk számára megtévesztő lehet, ha Ön is ezt használja a hirdetéseiben. Tudjuk, hogy markáns és jó szín, de kérjük váltson egy másik árnyalatra."

Baranyi így válaszolt a Telekomnak.

  1. Én is szeretem a magenta színt.
  2. Ezzel különböztetem meg magam a politikai versenytársaimtól.
  3. Van magenta cipőm, dzsekim, zászlóm, matricám, és minden kampányanyagom magentában úszik.
  4. Örülök, hogy a Telekomnak is tetszik ez a szín, és velem együtt azt gondolja, hogy ez a markáns és jó szín alkalmas a figyelemfelkeltésre.
  5. Sok kedves választó számára megtévesztő lehetne, hogy a Magyar Telekom is ugyanazt a színt használja, amit én, ha indulna a választáson.
  6. Mivel azonban a Magyar Telekom nem indul a választáson, én nem kérem őket, hogy váltsanak másik színre, cserébe ígérem, hogy nem fogok internet-előfizetést és telefonokat árulni.

Jogilag a magenta színt csak a telefontársoságok, vagyis a Telekom konkurensei nem használhatják.

A Telekom hivatalos közlése szerint nem jogi felszólítást küldtek, hanem „kedves levelet“.

false

 

Fotó: Baranyi Facebook

Figyelmébe ajánljuk