A vadászati világkiállítás 17 milliárd forintba került, és mindössze 654 milliós bevételt termelt

  • narancs.hu
  • 2022. május 28.

Belpol

Elkészült a kiállítást és annak kísérőrendezvényeit szervező Egy a Természettel Kft. mérlege.

Határidő előtt közzétette a 2021. évi beszámolóját a vadászati világkiállítás szervezéséért és lebonyolításáért felelős állami cég, az Egy a Természettel Kft. A dokumentumokból eddig még nem ismert részleteket lehet megtudni az összesen 17 milliárd forintból megrendezett esemény pénzügyeiről.

Így például az egyik legfontosabbat is, hogy pontosan mennyit hozott a konyhára a világkiállítás – azaz mennyi bevétel folyt be a kasszába és a legvégén mennyi maradt vagy épp mennyi hiányzik onnan – írja az Mfor.hu.

Mint a lap írja, a rendezvényeknek köszönhetően összesen 654,8 millió forint bevétel keletkezett.

Ennek kicsivel több mint a harmada, 239 millió az, amit jegybevételeknek köszönhet a cég. Emellett nagyobb összeg folyt még be szponzori bevételekből (171,4 millió), bérleti díjakból (99,3 millió) és újsághirdetések bevételeiből (52,2 millió forint).

A cikk szerint az értékesítésből származó saját bevételeknél sokkal nagyobb mértékben kapott egyéb bevételt a társaság, egészen pontosan majdnem 17,6 milliárd forintot. Erre szüksége is volt, hiszen a szervezés-lebonyolítás feladatai nagy költségűek voltak. Anyagjellegűként kicsit több mint 15 milliárd forintot költöttek el, melyből a legnagyobb tételt, 14,9 milliárdot az igénybe vett szolgáltatások emésztettek fel. Ennek zöme (14,01 milliárd forint) semmi másra nem ment el, mint a kommunikációra és a rendezvény költségeire.

A személyi jellegű ráfordítások közel egymilliárd forintot tettek ki. Az átlagos létszám a cégnél 47 fő volt, viszont a fluktuáció és a munkaerőigény meglehetősen változatosan alakult. Mint a kiegészítő mellékletben írják, a csúcsidőszak ebből a szempontból a június-szeptember volt, majd utána folyamatosan csökkenni kezdett a létszám. Mindenesetre még így is kimagasló átlagos havi bért kapunk a bérköltség alapján – teszi hozzá az Mfor.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk