Ahogy ígérte, bizalmi szavazást kezdeményez maga ellen a Magyar Orvosi Kamara elnöke

  • narancs.hu
  • 2021. október 26.

Belpol

Amennyiben Kincses Gyula nem kap bizalmat a küldöttektől, a kamara teljes elnöksége távozik.

Bizalmi szavazás lesz a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökéről a testület november 27-i országos küldöttgyűlésén. Ezt maga a szervezet vezetője, Kincses Gyula kezdeményezte – írja a 24.hu.

A lap emlékeztet, Kincses 2019 novemberi megválasztása előtt jelezte, hogy az elnöki ciklusa félidejében bizalmi szavazást fog kezdeményezni önmagával szemben. Vagyis csak ígéretéhez tartja magát, nem történt a MOK vezetésén belül semmi olyan rendkívüli, ami egyébként indokolná a bizalmi szavazást.

Lénárd Rita, a MOK alelnöke úgy nyilatkozott, a helyzet annyiban új, hogy amennyiben Kincsesnek nem szavaznak bizalmat a küldöttek, akkor a kamara teljes elnöksége távozik. Úgy fogalmazott,

Csapatként kezdtük a munkát, és ha úgy adódik, csapatként is távozunk.”

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.

Két tűz között

Az amerikai demokraták sokáig egységesen támogatták Joe Biden külpolitikáját. Ám a gázai háború miatt a demokraták közt törésvonalak alakultak ki, s ez megnehezítheti Biden kampányát. Ha közvetlenül nem is befolyásol sok szavazatot, a háború elhúzódása elbizonytalaníthatja az elnök támogatóit, és megkérdőjelezheti politikai teljesítményét is.