Több mint 3 milliárdba került a vadászati világkiállítás promózása

  • narancs.hu
  • 2021. október 26.

Belpol

A rendezvényszervezésért több mint 10 milliárdot fizettek az Antenna Hungáriának. 

Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarország politikusa közérdekű adatigényléssel kérte ki az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-től a vadászati világkiállítás hirdetési költségeit.

Az Átlátszón közzétett válasz szerint a kiállítás népszerűsítésére szolgáló 750 db óriásplakát gyártására és kihelyezésére összesen nettó 67.188.096 forint+ ÁFA összeget, vagyis összesen több mint 85 millió forintot költöttek, de ez csak töredéke annak

a bruttó mintegy 3,2 milliárd forintnak, amelyet a kiállítás szerződéslistája szerint "kommunikációs feladatokra" költöttek.

Utóbbira Balásy Gyula két cégével, a New Land Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel szerződtek. 

A szerződéslista szerint a kiállítás költségeiből a legnagyobb összeg egyébként magára a rendezvényszervezésre ment az Antenna Hungáriának ment, bruttó 10,1 milliárd. Ez az az állami cég, amelyben éppen a korábban Mészáros Lőrinc, most Jászai Gellért befolyása alatt álló 4iG Nyrt. készül többséget szerezni. 

A helyszínbérlésre a Hungexpónak bruttó 4,1 milliárdot fizettek, bruttó 240 milliót kapott Szőke Gábor Miklós cége, a Dantebirodalom Kft. a szobrok elkészítésére, és mintegy bruttó 170 milliót a MOME is "kreatív feladatokra". 

A vadászati világkiállításból még a Századvég Gazdaságkutató is kivette a részét, ők közel bruttó 65 millióért végeztek közelebbről nem tisztázott "kutatási feladatokat". 

A szerződéslista itt böngészhető! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk