Alföldi: A civilek szabadsága – a mi szabadságunk! – a demokrácia alapja

  • narancs.hu
  • 2017. május 22.

Belpol

Petíció aláírására kéri szimpatizánsait.

Alföldi Róbert még vasárnap reggel tett közzé egy bejegyzést Facebook-oldalán, amelyben a civil szervezetek melletti kiállásra buzdítja követőit.

„A mostanság sokat emlegetett »Civilek« azok a honfitársaink, akik emberségből, bátorságból, valódi emberi felelősségből, keresztényi értelemben is vett szeretetből teszik helyettünk is azt, amit igazán mindannyiunknak tenni kellene egymásért, bajban lévő embertársainkért. Önmagunkért.
Ezt teszik. Függetlenül, szabadon, politikától mentesen. 
Ahogy az elvárható és természetes egy demokráciában” – írja a bejegyzésben. Arra biztatja Facebook-követőit, hogy írják alá azt a petíciót, amelyben kérik az Országgyűléstől, hogy ne szavazzák meg a civilellenes javaslatot.

A petíció aláírható itt:

Nyílt levél a civilekért

A civilek mi vagyunk! Mi művészek és művészetkedvelők, mérnökök és építők, orvosok és betegek, tanárok és diákok, munkáltatók, munkavállalók és munkanélküliek, idősek és fiatalok. Mi mindannyian azt szeretnénk, hogy Magyarország öntudatos társadalom legyen, ahol az állampolgárok szabad akaratukból szabadon kinyilváníthatják véleményüket, felelősen és szabadon cselekedhetnek, kiállhatnak magukért és egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába és megvédhetik jogaikat.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?