Folytatódnak a kormányellenes tüntetések

  • narancs.hu
  • 2017. május 22.

Belpol

Jövő héten újabb demonstráció Budapesten.

Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az ország a civilekért címmel újabb demonstrációt szervez a Civilizáció Facebook-csoport jövő hétfőre, a Kossuth térre.

A békés és erőszakmentes tüntetés célja, hogy az Országgyűlés visszavonja a civiltörvényt.

„A jelenlegi parlamenti menetrend szerint a törvényt május 30-án akarja megszavazni a ház. Ezért nagyon fontos, hogy minél többen elgyertek, és megmutassuk, hogy a hazai civil szféra helyzete nemcsak a civil szférában dolgozók, hanem mindannyiunk közös ügye.
Arra kérünk minden résztvevőt, hogy hozzon magával egy tollat, amelyet aztán szívesen ajándékoz el egy másik tüntetőnek a jó cél érdekében. Az ajándékba kapott és adott tollak a gondolat szabadságát és a gondolat szabad áramlását szimbolizálják, amivel bármit el lehet érni, és amiben a civil társadalom igazi ereje rejlik” – írják.

Felhívásukban közzétették azt a petíciót is, amelyet 100 művész és közismert személy indított útnak. Ebben azt kérik az országgyűlési képviselőktől, hogy ne szavazzák meg a törvényjavaslatot. Az aláírók azt szeretnék, hogy „Magyarország öntudatos társadalom legyen, ahol az állampolgárok szabad akaratukból szabadon kinyilváníthatják véleményüket, felelősen és szabadon cselekedhetnek, kiállhatnak magukért és egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába és megvédhetik jogaikat”.

Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az…

Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az ország a civilekért A Civilizáció május 29-én 18:00-ra békés és erőszakmentes tüntetést szervez a Kossuth Lajos térre, ahol a megbélyegző „civil törvény” visszavonását követeljük. A jelenlegi parlamenti menetrend szerint a törvényt május 30-án akarja megszavazni a ház.