Atv.hu: Egy jelölt már biztos indul a Jobbik elnöki posztjáért

  • narancs.hu
  • 2022. június 16.

Belpol

Ander Balázs megméretteti magát a párt tisztújító kongresszusán.

Az atv.hu információi szerint egy jelölt már biztosan van a Jobbik nemrégiben megüresedett elnöki posztjára, méghozzá Ander Balázs személyében. A Jobbik alelnöke, korábbi országgyűlési képviselője a párt tisztújító kongresszusán méretteti meg magát, ahol Jakab Péter helyére választanak majd új pártelnököt.

Jakab Péter június elején jelentette be, hogy lemond a párt elnöki tisztségéről, a párt parlamenti képviselőcsoportját azonban továbbra is ő vezetné. 

Ander 2014 óta volt a Jobbik országgyűlési képviselője, akkor és 2018-ban is a párt listájáról jutott be a parlamentbe. 2022-ben, az ellenzéki összefogás listáján azonban már nem kapott „befutó helyet”, egyéni képviselőjelöltként pedig kikapott a barcsi választókerületben.

A lap értesülései szerint a párt vezetőválasztására augusztus elején kerül sor.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.