Ha a Mi Hazánkon múlna, 2036-ban Magyarország nyári olimpiát rendezne

  • narancs.hu
  • 2022. június 16.

Belpol

Novák Előd szerint a nyári olimpiák "jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre".

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Ahogy a politikus kiemelte: lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, "megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot".

Novák szerint szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák - az infrastrukturális beruházások haszna mellett - hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, és mint kiemelte,

jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és - a tömegsport fellendítésén keresztül - a társadalom egészségi állapotára is.

A politikus hozzátette, Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll. Novák Előd szerint a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a "csúcsra járatott korrupció" visszaszorítását.

A Mi Hazánk politikusa a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel: nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?