Augusztus elsejére hirdetne tüntetéseket a Mi Hazánk a rezsicsökkentés csökkentése miatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 15.

Belpol

Vidéki megyeszékhelyekre szerveznék a demonstrációkat. 

Levélben kérte Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a kormányzat vonja vissza a rezsicsökkentés átalakításáról szóló döntést, Toroczkai erről pénteken, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatón számolt be.

Gulyás szerdán jelentette be, hogy az átlagfogyasztás felett piaci árat kell fizetni az áramért és a gázért, a kormány honlapján megjelent tájékoztató szerint vannak, akiket ez már augusztus elsejétől érinthet.

Toroczkai azt mondta, nem az átlagemberek és -családok terheit kellene tovább növelni, hanem a közteherviselésből kimaradó technológiai óriáscégeket, valamint a leggazdagabb magyarokat megadóztatni, előbbiekre pártja a nettó árbevételük 15 százalékára rúgó digitális adót, utóbbiakra pedig minden tulajdonuk figyelembe vételével 30 százalékos vagyonadót vetne ki.

A rezsicsökkentés átalakításáról szólva Toroczkai László arról beszélt: sokak gáz helyett áramot használnak fűtésre, esetleg kiskertjük öntözését elektromos szivattyúval végzik; ők biztosan túllépik a támogatott kontingens határát, így akár több százezer forintos villanyszámlát is kaphatnak. Kifejezetten családellenesnek nevezte az intézkedést, mondván, az nem veszi figyelembe, hányan élnek egy háztartásban, mekkora területet kell kifűteniük.

Azt is mondta, ha a kormány nem teljesíti követeléseiket,

augusztus elsejére demonstrációkat hirdetnek a vidéki megyeszékhelyekre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk