Ausztria jogi lépéseket tesz, mert Lázár kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

  • narancs.hu
  • 2023. november 16.

Belpol

Az osztrák-magyar vegyesvállalat ausztriai kirendeltségének vezetőjét a magyar miniszter indoklás nélkül rúgta ki. 

Lázár János építési és beruházási miniszter november elején menesztette Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét – írja a Nyugat.hu

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam, az Opten céginformációs rendszer szerint viszont a magyar államnak van többségi tulajdona a vasúttársaságban. 

Hana Delleman a magyar-osztrák vasúttársaság ausztriai kirendeltségét vezette, de az osztrák szakminisztérium közleményében azt írták, hogy Hana Dellemannt indoklás nélkül bocsátották el. Az osztrák minisztérium szerint az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért Ausztria jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

A hírről beszámolt az osztrák közszolgálati televízió is, ők is megerősítették, hogy az osztrák állam jogi lépéseket tesz a vezérigazgató-helyettes indoklás nélküli elbocsátása miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.