Az Agrárminisztérium szerint nem a nagy-szénási kereszt miatt váltották le a nemzeti park igazgatóját

  • narancs.hu
  • 2024. január 5.

Belpol

Azt állítják, egyészségügyi állapota miatt már több mint egy éve kérte a felmentését.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, 2024-től új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki Füri Andrást váltotta a poszton. Mint ismert, az előző igazgató és Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője között éles vita alakult ki. Az államtitkár azt szeretné, ha újra felállítanák a Nagy-Szénáson augusztusban felgyújtott keresztet, Füri András viszont természetvédelmi aggályokra hivatkozva ellenezte ezt.

Bár az igazgatóváltást bejelentő Facebook-posztban nem szerepel indoklás, az RTL Híradó megkeresésre az Agrárminisztérium azt írta:

„Füri András egyészségügyi állapota miatt már több mint egy évvel ezelőtt kérte a felmentését, így a nagy-szénási kereszttel kapcsolatban kialakult ügy semmilyen szerepet nem játszott a távozásában.”

Füri András 2005 óta vezette a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.