Már külön dobozban hirdeti a közmédia híroldala a KESMA-lapokat

  • narancs.hu
  • 2024. január 4.

Belpol

Mi a közszolgáltatás, ha nem az, hogy átirányítsunk embereket a Magyar Nemzet honlapjára?

Az nem különösebben meglepetés, hogy a hivatalosan is közpénzből fenntartott közmédia nagyjából ugyanazt a tartalmat gyártja, mint a különféle csatornákon át szintén közpénzből fenntartott Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítvány (KESMA) médiatermékeit tömörítő Mediaworks Hungary, de azért az így is meglepetés, hogy a Hirado.hu, tehát tulajdonképpen a BBC.com magyar megfelelője oldalán külön dobozban hirdeti a Magyar Nemzet és a Mandiner cikkeit és híreit szúrta ki a Telex.

 
A hirado.hu címlapja
 

 Persze ez tulajdonképpen amolyan baternek is tűnhet, hiszen a két kormánylap pedig visszaadja a szívességet, és a Híradó honlapjának vannak dobozai.

Az ugyanúgy a KESMA-családhoz tartozó, mostanra főleg szoft-pornóban utazó Origót sajnos nem vették be a buliba, pedig biztosan feldobta volna az egykor a kormánypárti bulvárlap Lokált irányító Leitner Attila vezetése alatt működő oldal tartalmát.

A szingergikus működés azért is új szint, mert tényleg megdöbbentő mennyiségű közpénz tűnik el a Mandiner-Magyar Nemzet duót futtató Mediaworksben: a fő bevételi forrás ugyanis az állami cégek hirdetése a portfólión, ez 2022-ben 15,8 milliárd forintos bevételt jelentett egyedül, amiből például fel lehetne építeni még egyszer a DVTK focicsapatának stadionját, ráadásul sokkal olvasottabb (és kevesebb sajtópert bukó) kiadók termékei közösen sem tudtak ekkora bevételre szert tenni.

A lap megkérdezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is, ők azt válaszolták,  a különböző médiumok között létrejött együttműködések, szerződések jogszerűségének megítélése nem tartozik a médiaszabályozás körébe. Hozzátették, hogy a Hirado.hu-t kiadó Duna Médiaszolgáltató gazdasági tevékenységét pedig a Közszolgálati Közalapítvány felügyeli.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk