Leváltották a nemzeti park igazgatóját, aki nem akart újra keresztet Nagy-Szénásra

  • narancs.hu
  • 2024. január 4.

Belpol

Menczer Tamás keresztényüldözést kiáltott, majd beígérte a harcot, aminek meg is lett az eredménye.

2024-től új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki – természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként – másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében – derült ki a Nemzeti Park Facebook bejegyzéséből, amit a hvg.hu vett észre.

Indoklás nincs a bejegyzésben, korábban viszont lapunk is beszámolt arról, hogy éles vita alakult ki Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője és a Duna-Ipoly Nemzeti Park korábbi igazgatója, Füri András között.

Az államtitkár szeretné, ha újra felállítanák a Nagy-Szénáson augusztusban felgyújtott keresztet, Füri viszont ezt ellenezte.

Füri korábban azzal érvelt, hogy "a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek". Szerinte ilyen a fokozottan védett hely Kis- és Nagyszénás hegycsoport, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. "Minden más csak ez után következhet!" 

Menczer ezt követően a Nemzeti Park "fura urának", emellett alkalmatlannak nevezte Füri Andrást, meg persze keresztényüldözést vizionált.

Én harcolni fogok ez ellen" – jelentette ki Menczer, aki szerint "komoly küzdelemre kell készülni".

Mire a Duna-Ipoly Nemzeti Park korábbi igazgatója rögzítette, hogy "nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!"

Mindennek ellenére leváltották Füri Andrást, aki 2005 óta vezette a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk