Nemzeti konzultációt indítana a Fidesz az energetikai szankciókról

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Belpol

Biztos, ami tuti.

Mint arról lapunk is beszámolt, kétnapos frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Balatonalmádiban, a Blikk szerint Mészáros Lőrinc hoteljében. A képviselőknek szerdán Orbán Viktor beszélt zárt ajtók mögött, ahol a kormánylapok szerint azt mondta, lát esélyt arra, hogy az ország kanyarban előzzön ebben a válságban, és felszólította a Fidesz-frakció tagjait, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Brüsszel legkésőbb év végével visszavonja a szankciókat.

Csütörtökön az ülés témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót.

Kocsis arról beszélt,

a Fidesz-KDNP felkérte a kormányt, tartson egy nemzeti konzultációt a szankciókról.

De nem mindről, mert annyiról nem lehetne, hanem csak az energiaszankciókról, mert "azok kárt okoznak, helyzetbe hozzák Oroszországot". Kocsis Máté meglátása szerint Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa meg szegényebb.

Kocsis szerint az unióban még senki nem kérdezte meg az embereket a szankciókról, a magyar kormány lesz (természetesen) az első, ezt pedig később majd "fel tudjuk használni". Arról valahogy nem ejtett szót a Fidesz frakcióvezetője, hogy is működik a nemzeti konzultáció, hányan vesznek rajta részt valójában, és miként kijátszható a rendszer oly módon, hogy egy ember akár végtelenszer ki tudja azt tölteni. Korábban több cikkben is beszámoltunk arról, miként hekkelték meg a nemzeti konzultációt oly módon, hogy élőben követhető volt, ahogy egy algoritmus több ezerszer tölti ki a kérdőíveket.

A frakcióvezető szerint meg kell győzni az európai politikusokat arról, hogy ezeket a szankciókat meg kell szüntetni, így a nemzeti konzultáció egy "politikai eszköz" lesz majd a kezükben. Kocsis szerint valószínűleg ez a konzultáció nem csak online lesz majd kitölthető, hanem papíralapú is.

A magyar kormány és propagandája aktuális mantrája az, hogy az Oroszországra kivetett szankciók nem működnek, sőt, valójában Európa saját magát bünteti velük. Orbánék szerint az oroszok elleni büntetőintézkedések felelősek minden aktuális rosszért, és (természetesen) Magyarország az egyetlen józan hang, amely véget vetne a kártékony gazdasági háborúnak.

Simicskó kiemelte, hogy most mindenkinek takarékoskodnia kell, de garanciát kaptak Orbán Viktortól arra, hogy a "nagy stratégiai célokat” később tudják folytatni. A családtámogató rendszer például 2023-tól bővülni fog a frakcióvezető szerint.

Kocsis Máté szerint bár lesznek olyan országok, ahol fűtési problémák lesznek, biztosított mindenkit arról, hogy Magyarország gázbiztonsága rendben van. A frakcióvezető szerint a kormány még dolgozik azon, hogyan, mivel, mikor mérnék az iskolai osztálytermekben a hőmérsékletet, de nem hiszi, hogy ezt nagyon szigorúan ellenőriznék majd.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.