Az Alkotmánybírósághoz fordul Göd polgármestere

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

A Samsung gyárat gyakorlatilag elvette a várostól a kormány.

Elsőként Gödön hozott létre különleges gazdasági övezetet a kormány, így a település területének gyakorlatilag 20 százalékát elvették a várostól – írja az Index Balogh Csaba, polgármester, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, akik hétfőn fognak nyilvánosan bejelenteni, hogy emiatt a lépés miatt az Alkotmánybírósághoz fordultak.

A portál emlékeztett, hogy a kormány gyakorlatilag elvette a várostól a Samsung gyárat: idén április 18-n jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amelynek értelmében a kabinet kijelölhet különleges gazdasági övezeteket, amik így átkerülnek a település fennhatósága alól a megyei önkörmányzatokhoz, az indoklás szerint a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő már jelezte, hogy az ombudsmanhoz fordul.

Szél Bernadett az ombudsmanhoz fordult a gödi különleges gazdasági övezet ügyében

Minimum négy ponton sérti az Alkotmányt. A politikus szerint a járvány ürügyén, azt kihasználva és a felhatalmazással brutálisan visszaélve rabol ki Orbán egy települést, a nagyberuházói érdekeket érvényesíti agresszív módon. "A gödi ügy fenyegetést jelent nem csak a közvetlenül érintettek, a gödiek számára, de mindenkinek.

Figyelmébe ajánljuk