Operatív törzs: Karácsony Gergely kérése nem jutott el hozzájuk
D_MTI20200510006_top_story_lead.jpg
A kormany.hu által közreadott képen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 10-én.

Operatív törzs: Karácsony Gergely kérése nem jutott el hozzájuk

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

Vannak viszont adataik a támogatásért jelentkezőkről.

Jelenleg 163 ezer magyar van, aki valamilyen segítségért - munkanélküli segélyért vagy jövedelempótló támogatásért - fordult a kormányhoz - mondta el Schanda Tamás államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján. A bértámogatást a pénteki adatok szerint 3953 munkáltató igényelte azt, 54 ezer dolgozó részére. 30% a kereskedelemből, 13,5 % a feldolgozóiparból és 13% a szálláshely-szolgáltatásból, illetve vendéglátásból érkezett.

Bértámogatást akkor lehet igényelni, ha a munkaadó nem tudja teljes munkaidőben foglalkoztatni a munkavállalót. Ha a munkaidő 50% fölött marad, havi maximum 75 ezer forint járhat, 50% alá csökkent munkaidő esetén viszont akár 100 ezret is meghaladhatja a támogatás.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, az elmúlt 24 órában 564 esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt, 99 esetben feljelentés is történt. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerint a megfelelő biztonsági intézkedések miatt eddig mindössze 6 kollégájuk fertőződött meg.

Újságírói kérdésre elmondták, főleg a gyorséttermek teraszain alakul ki csoportosulás, ami főleg fiatalokból áll. Maszkot, vagy arcot eltakaró eszközt nemcsak a vásárlóknak, az eladóknak is viselniük kell.  A 444 Karácsony Gergely kérésére vonatkozó kérdésére Kiss Róbert azt felelte: „A rendelkezésre álló adatok és információk alapján ez a megkeresés még az operatív törzs részére nem érkezett meg

Via Index

Figyelmébe ajánljuk