Operatív törzs: Karácsony Gergely kérése nem jutott el hozzájuk
D_MTI20200510006_top_story_lead.jpg
A kormany.hu által közreadott képen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 10-én.

Operatív törzs: Karácsony Gergely kérése nem jutott el hozzájuk

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

Vannak viszont adataik a támogatásért jelentkezőkről.

Jelenleg 163 ezer magyar van, aki valamilyen segítségért - munkanélküli segélyért vagy jövedelempótló támogatásért - fordult a kormányhoz - mondta el Schanda Tamás államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján. A bértámogatást a pénteki adatok szerint 3953 munkáltató igényelte azt, 54 ezer dolgozó részére. 30% a kereskedelemből, 13,5 % a feldolgozóiparból és 13% a szálláshely-szolgáltatásból, illetve vendéglátásból érkezett.

Bértámogatást akkor lehet igényelni, ha a munkaadó nem tudja teljes munkaidőben foglalkoztatni a munkavállalót. Ha a munkaidő 50% fölött marad, havi maximum 75 ezer forint járhat, 50% alá csökkent munkaidő esetén viszont akár 100 ezret is meghaladhatja a támogatás.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, az elmúlt 24 órában 564 esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt, 99 esetben feljelentés is történt. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerint a megfelelő biztonsági intézkedések miatt eddig mindössze 6 kollégájuk fertőződött meg.

Újságírói kérdésre elmondták, főleg a gyorséttermek teraszain alakul ki csoportosulás, ami főleg fiatalokból áll. Maszkot, vagy arcot eltakaró eszközt nemcsak a vásárlóknak, az eladóknak is viselniük kell.  A 444 Karácsony Gergely kérésére vonatkozó kérdésére Kiss Róbert azt felelte: „A rendelkezésre álló adatok és információk alapján ez a megkeresés még az operatív törzs részére nem érkezett meg

Via Index

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.