Az állami egyetemeket is maximum 18 fokra lehet fűteni idén

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Belpol

"Energiatakarékossági felelősök" fognak majd ügyelni a megfelelő mértékű spórolásra.

Az állami intézményekhez hasonlóan az állami felsőoktatási intézmények is maximum 18 fokra fűthetik fel épületeiket október 1-től - írja az Eduline.

A kormány döntése így az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, a közszolgálati egyetemre, a bajai Eötvös József Főiskolára, a Magyar Képzőművészeti Egyetemre és a Zeneakadémiára is vonatkozik.

A portál értesülései szerint a spórolásra kötelezett egyetemeknek saját „energiamegtakarítási tervet” kellett kidolgozniuk, amelyről még egyeztetnek a minisztériummal. Az energiamegtakarítási terv mellett ezekben az intézményekben egy „energiatakarékossági felelőst” is ki kell nevezni, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium közlése szerint „az intézkedési tervben rögzített feladatokon túl a minisztériummal a kapcsolattartói feladatokat is ellátja”.

A lap megkérdezte a hat állami fenntartású felsőoktatási intézményt arról is, hogy a spórolás milyen rendelkezésekben nyilvánul majd meg, például változtatnának-e a tanév rendjén, átállnának-e online oktatásra, és tervezik-e épületek lezárását.

A válaszok szerint egyelőre online oktatást sehol nem vezetnek be, de van, ahol arra kérték az oktatókat, például a BME-n és az ELTE-n, hogy „éljenek a jegymegajánlás, illetve a távolléti vizsgáztatás adta lehetőségekkel”.

https://magyarnarancs.hu/belpol/elmarad-az-elte-btk-n-az-oszi-szunet-online-lesz-a-vizsgaidoszak-a-rezsiarak-emelkedese-miatt-252009

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk