Újabb történelmi mélyponton a forint

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Belpol

A dollárral és az euróval szemben is itt az újabb negatív rekord.

Szeptember 29-én csütörtökön, gyakorlatilag már a piacnyitás előtt jelentősen gyengült a forint, a nyítás után pedig azonnal negatív rekordot is döntött - írja a hvg.hu

A lap közlése szerint jelenleg a dollárral szemben: 434,5 a forint árfolyama, az euróval szemben pedig 419,2. De figyelmeztetnek, hogy gyakorlatilag a forint olyan szinten esik, hogy a számokat folyamatosan frissítik.

A hvg.hu szerint az árfolyammozgások mögött elsősorban a dollár erősödése áll. A forint viszont már kedd óta gyengül, emlékeztetnek, hogy a jegybank ekkor jelentett be egy, a vártnál nagyobb kamatemelést, ugyanakkor a kamatemelési ciklusának lezárását. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.